-. Una obra suprema en format butxaca.

CLARK KENT`S COLUMN

ACTUALITZACIÓ: Existeix un estoig on a banda dels dos volums resenyats s`afegeix un tercer que aporta material extra i la resolució de trames plantegades en el segon volum.

     Voldria començar la meua secció amb una recomanació: Els dos volums recopilatoris en format butxaca que ha publicat Gijalbro-Mondadori de Supreme en l`època que el guionitzava Alan Moore (Watchmen, V de Vendetta…)

Eren els 90 i els superherois eres hipermusculats, els dibuixants fins i tot s`inventaven músculs,  i ultraviolents i ell va tenir la gosadia de donar-lia la volta a la truïta i reivindicar l`Edat d`Or i l`Edat de Plata. Però Supreme no és sòls un còmic d`homenatges i reivindicacions del passat, en ell Moore teixeix un guió  com un trencaclosques on cada peça té el seu lloc corresponent. L`aventura comença amb l`heroi arribant a una mena d`olimp de Suprems i li diuen que és la propera reencarnació, dubtós creua la porta màgica i apareix a una oficina d`una editorial de còmics descobrint que el seu alter-ego és un dibuixant de còmics!… a partir d`ahí haurà de reconstruir el seu passat si vol sobreviure al futur i comptarà amb l`ajut de vells amics i s`enfrontarà a enemics que ja no recorda. En el segon volum, un cop establit els fonaments del seu “univers” es dedica a sol.lucionar serrells del passat, arranjar universos paral.lels i sol.lucionar els seus problemes amorosos amb Diana Dane.

     Si t`agrada el gènere del superherois vas a gaudir amb els homenatges i si no ho ets és un bon còmic d`aventures per enganxar-te al gènere. Ha estat una lectura molt gratificant i refrescant. De tota la caterva de dibuixants que hi intervenen em quedaria amb Rick Veitch (Tomorrow Stories…) i Cris Sprouse (Tom Strong…)

Totes les històries són imaginàries.

Aquesta també.

Clark Kent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.